Naudinga žinoti

Pieno sudėties įvertinimas

Bazinė pieno riebalų (R) kiekio norma – 3,4%, baltymų (B) – 3,0%.

BAZINIO KIEKIO APSKAIČIAVIMO FORMULĖ: kp = 1 + (Rf-Rb) x k1 + (Bf-Bb) x k2

kur:
kp - žalio pieno kiekio perskaičiavimo į bazinį koeficientas;
Rf - superkamo pieno riebumas, %;
Rb - bazinis pieno riebumas, % (3,4);
Bf - superkamo pieno baltymingumas, %;
Bb - bazinis pieno baltymingumas, % (3,0);
k1 - koef., rodantis, kiek pasikeičia kiekis, pakitus riebumui 1 procentu(0,178);
k2 - koef., rodantis, kiek pasikeičia kiekis, pakitus baltymingumui 1 procentu(0,267).

Populiarios nuorodos



UAB „Pieno tyrimai“
Juridinių asmenų registras
Įmonės kodas: 233816290
PVM kodas: LT338162917
Atsiskaitomosios sąskaitos:
AB SEB bankas LT687044060005371898
AB SEB bankas LT577044060007890119
AB „Swedbank“ LT317300010002410530
Luminor Bank AS LT734010042500030508
Adresas: Radvilų Dvaro g. 31,
LT-48331 Kaunas
Tel.: +370 37 361181
E-paštas:


 Pieno mėginiai priimami visą parą,
  septynias dienas per savaitę*
plačiau...












Informacija atnaujinta 2024 04 25
Kopijuoti, platinti be UAB „Pieno tyrimai“ sutikimo DRAUDŽIAMA