Paslaugos

Pašarų tyrimų komplektai 

Standartinis

- įeina mažiausiai šie rodikliai: sausosios medžiagos, žali pelenai, organinių medžiagų virškinamumas, žali baltymai, žalia ląsteliena, žali riebalai, cukrus, krakmolas, neutraliame tirpale išplauta ląsteliena, maistinės vertės įvertinimas pagal vokišką sistemą, pašaro vertės įvertinimas pagal danišką ir NorFor sistemas.

Tyrimas atliekamas artimųjų infraraudonųjų spindulių spektrometru (NIRS metodas)

Profesionalus

- į kurį be standartiniame komplekte išvardintų parametrų papildomai dar įeina mažiausiai šie rodikliai: aktyvusis rūgštingumas (pH), acto rūgštis, pieno rūgštis, amoniako kiekis, nitratai, tirpūs žali baltymai, prieskrandyje neskaidomas krakmolas, neutraliame tirpale išplauta ląsteliena-virškinamumas, neutraliame tirpale išplauta ląsteliena be azoto, rūgštimi išplaunama ląsteliena ir rūgštimi išplaunamas ligninas, chloridai.

Pašaro mitybinės vertės analizė per Eurofins Agro (BLGG, Olandija)


Profesionalus + rekomendacijos

- pateikiama apykaitos energija ir virškinamumo charakteristikos, pašarų įtaka pieno gamybai, patarimai siloso ruošimui, raciono koregavimui.
Mėginio paėmimas
1. Mėginį imti iš 4-5 skirtingų tiriamosios dalies vietų (4-5kg) ir gerai sumaišyti.
2. Atskiriame 1 kg sumaišyto pašaro ir įdedame į maišelį.
Svarbu!!!
  • Sudėjus pašarą į maišelį iš jo pirma išspausti orą ir tik tada, nuplėšus apsauginę juostą, užklijuoti.
  • Neimti mėginio iš sugedusios pašaro dalies.
  • Mėginius imti tik pasibaigus fermentacijos. procesui.

Pašarų tyrimo lydraštis (Silosai, Javainiai, Žalia masė, kiti)
Pašarų tyrimo lydraštis (Grūdai, Sėklos, Koncentratai)


Dėl mėginių pristatymo ir maišelių įsigijmo
 
Logistikos skyrius tel.:
+370 37 360262, +370 687 85119
Dėl tyrimo rezultatų gavimo
Tyrimų laboratorija tel.:
+370 37 465831
+370 683 92043
Dėl detalesnės informacijos gavimo tel.: +370 37 363653  


Versija spausdinimui   

 
Kopijuoti, platinti be UAB „Pieno tyrimai“ sutikimo DRAUDŽIAMA